Noi consideram ca fiecare client este un partener de lunga durata, iar o buna colaborare si comunicare deschisa si continua sustine cresterea calitatii serviciilor medicale din Romania si dezvoltarea multilaterala a unitatilor spitalicesti.

DRGpedia este o aplicatie online usor de utilizat, intuitiva, cu un larg spectru de vizualizare a optiunilor de calcul, ce ofera medicilor curanti posibilitatea de a evalua codificarea DRG a cazurilor medicale.

Adresabilitate:

DRGpedia se adreseaza in principal serviciului de statistica, personalului administrativ si medical din sectii.

Structura si rapoarte:

  1. Modul Evaluare online - pe baza datelor introduse (diagnostic principal, diagnostice secundare, procedura principala, proceduri secundare, data nasterii, data internarii, data externarii, tip externare, sex, greutate), se obtine valoarea relativa a fiecarui caz.
  2. Modul Rapoarte - informatiile obtinute pe baza datelor introduse se folosesc pentru elaborarea de rapoarte DRG. Fisierul importat in aplicatia DRGpedia contine date cu caracter strict medical, respectandu-se confidentialitatea datelor pacientului.
Exemple de rapoarte generale:

  • Raport spital: ICM Spital, ICM Secție, ICM Doctor, ICM Pacient (ICM individual pe fiecare diagnostic în parte)
  • Raport secții: ICM-urile secțiilor, comparativ cu media naționala
  • Raport complet pe sectii: contine imaginea de ansamblu a fiecarei sectii
  • Raport Neconfirmati Acuti: Raport cu cazurile neconfirmate conform regulilor DRG
  • Raport Doctori: ICM Doctori, valoare ICM realizată, valoare ICM maximă pe fiecare medic/secție
  • Raport complet Spitalizarea de Zi: Acest raport contine informatii privind tarifele din listele de diagnostice si proceduri publicate in Anexa 22 Norme CoCa, pentru fiecare pacient din perioada selectata.
  • Centralizator pacienti neconfirmati pe reguli de validare (C1 - C22) contine numarul de pacienti de spitalizare de zi neconfirmati pe regulile aferente.

Pe baza analizei, inregistrarile sunt verificate individual pentru depistarea cazurilor nevalidate si stabilirea indicelui de complexitate medicala pentru spital, sectie, medic si pacient. La fiecare caz se pot vizualiza toate variantele corecte de grupare prin incrucisarea datelor introduse cu standardele de grupare si codificare actuale.

Exemple de rapoarte Erori de Codificare:

  • Raport lipsa anestezie – lista cazurilor cu procedura chirurgicala fara cod de anestezie
  • Raport anestezie – lista cazurilor cu o procedura de anestezie codificata, fara codificarea unei proceduri de tip chirurgical
  • Raport cu pacientii aflati in afara duratei medii de spitalizare
  • Raport neconcordanta date, ce contine foile cu date neconforme de tipul "lipsa serie si numar bilet trimitere", "proceduri chirurgicale secundare fara data si ora", etc
Content